Conference Schedule

Times and room locations are subject to change.

Registry Credit is given for all workshops, learning activities, and keynotes *Preliminary estimate of Registry Credit hours. Final credit hours will be included in the Final Program.

Thursday, November 14, 2019

8:00 am-4:00 pm: Registration Open
Location: Fieldstone Atrium


9:30 am-11:30 am: Mary Harrill presents “Stepping into the Audacious Vision: A well-prepared, well-compensated ECE profession” 
Location: Fieldstone   Registry Credit: 2 hours


11:45-12:45 pm: Buffet Luncheon
Location: Fieldstone Atrium


1:00 pm-4:30 pm*: Mary Harrill presents “NAEYC Higher Education Accredidation Boot Camp”
Location: Fieldstone Registry Credit: 3.5 hours


1:00 pm-4:30 pm*:  Delechia Johnson, Tamara Johnson and Dr. Tanya Johnson present “The Courage to Lead-Becoming the Leader that You Were Meant to Be!” 
Location: Woodland A & B Registry Credit: 3.5 Hours

*Workshop break 3:00-3:15pm

TOTAL REGISTRY CREDIT HOURS: 5.5

Friday, November 15, 2019

7:30 am-4:00 pm: Registration Open
Location: Lake Country Ballroom Foyer


10:30 am-6:30 pm: Exhibit Open
Location: Oakton Ballroom


8:30 am-10:30 am: Opening Keynote: “Historical and Institutional Trauma: The Power of Community Activated Resilience” with Lea Denny, MS, LPC, NCC, NMT, CEO and Founder and Lead Clinical Psychotherapist of HIR Wellness Center and Tammy Scheidegger, Ph.D, Associate Professor in the Graduate Program in Counseling at Mount Mary University
Location: Lake Country Ballroom Registry Credit: 2 Hours


10:30 am-10:45 am: Break


10:45 am-12:15 pm: Workshop Sessions A Registry Credit: 1.5 Hours


12:15 pm-1:15 pm: Luncheon and Networking
Location: Lake Country Ballroom


1:30 pm-3:00 pm: Workshop Sessions B Registry Credit: 1.5 Hours


3:00 pm-3:30 pm: Break


3:30 pm-4:30 pm: Closing Address:“Trauma Informed Healing Reflective Practice and Processing” with Lea Denny, MS, LPC, NCC, NMT, CEO and Founder and Lead Clinical Psychotherapist of HIR Wellness Center and Tammy Scheidegger, Ph.D, Associate Professor in the Graduate Program in Counseling at Mount Mary University
Location: Lake Country Ballroom Registry Credit: 1 Hour


5:00 pm-6:15 pm: T.E.A.C.H. Early Childhood® WISCONSIN 20 Year Celebration
Location: Lake Country Ballroom


6:30 pm-8:00 pm: “No Small Matter” screening and discussion
Location: Lake Country Ballroom Registry Credit: 1.5 Hours

Exhibit Activity: .5 Hour

TOTAL REGISTRY CREDIT HOURS: 8

Saturday, November 16, 2019

7:30 am-4:00 pm: Registration Open
Location: Lake Country Ballroom Foyer


7:30 am-3:00 pm: Exhibits Open
Location: Oakton Ballroom


8:30 am-10:00 am: Keynote Address: Wendy Ostroff, Ph.D presents “Cultivating Curiosity and Wonder in Young Learners ” 
Location: Lake Country Ballroom Registry Credit: 1.5 Hours


10:15 am-11:45 am: Workshop Sessions C Registry Credit: 1.5 Hours


11:45 am-12:45 pm: Luncheon and Networking
Location: Lake Country Ballroom


12:45 pm-1:00 pm: Break


1:00 pm-2:30 pm: Workshop Sessions D Registry Credit: 1.5 Hours


1:00 pm-4:15 pm: Tour of Programs
Location: Offsite Registry Credit: 3 Hours


2:30 pm-2:45 pm: Break


2:45 pm-4:15 pm: Workshop Sessions E Registry Credit: 1.5 Hours


4:15 pm-4:30 pm: Break 


4:30 pm-5:00 pm: Closing Address
Location: Lake Country Ballroom Registry Credit: .5 Hours

Exhibit Activity: .5 Hours

TOTAL REGISTRY CREDIT: 7

Pin It on Pinterest

Shares
Share This